Määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanominen kuluttaja-asiakkaana
Oletko solminut määräaikaisen sähkösopimuksen sähköyhtiön kanssa, josta haluaisit päästä nyt eroon? Haluaisitko vaihtaa edullisempaan sähkösopimukseen? Oletko huolissasi, millainen sopimussakko sähköyhtiöltä on tulossa? Vai oletko jo tiedustellut asiaa ja uhattu sopimussakko on estänyt sopimuksen irtisanomisen?
Meillä voi olla sinulle vastaus kaikkiin edellisiin kysymyksiin. Olemme edustaneet asiakkaita, joista kuluttajan tapauksessa sopimussakosta luovuttiin kokonaan ja yritykselle esitetty sopimussakkovaatimus pieneni yli 95 %:a
Haluamme pitää meille maksamasi laskut mahdollisimman pieninä, joten ohjaamme sinua tekemään asiasi eteen mahdollisimman paljon ja pitämään yhteydenpidon mahdollisimman vähäisenä molempien aikaa säästääksemme.
Määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanominen kuluttaja-asiakkaana – palvelun kuvaus
Määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanominen on palvelumme, joka voi säästää sinulta merkittävän summan rahaa. Jokainen tapaus on ainutlaatuinen, joten emme pysty sanomaan, miten asiassa käy ennen kuin olemme tutustuneet tilanteeseesi. Tee kuten alla kuvaamme ja saamme hoidettua asiaasi.
Vaihe I. Huomaa, että tästä vaiheesta emme veloita sinulta mitään.
- Lähetä sähköyhtiöösi viesti, jonka pyydät täältä. (Napsauta linkkiä)
- Kun saat vastauksen, lähetät meille tämän lomakkeen kautta kaikki pyydetyt tiedot. (Napsauta linkkiä)
- Teemme arvion tilanteestasi.
Edellisen kohdan 3. jälkeen tutustumme toimittamaasi materiaalin.
- Jos tulkintamme on se, että sähköyhtiöllä on vahvat perusteet vaatia esittämänsä sopimussakko, olemme yhteydessä sinuun ja kerromme johtopäätöksemme eikä sinulle tule laskua lainkaan.
- Jos tulkintamme on se, että sähköyhtiöllä on heikot/ei lainkaan perusteita esittämäänsä sopimussakkoon tapahtuu seuraavaa:
- Lähetämme sinulle sähköpostiisi linkin toimeksiantosopimukseen.
- Luet ja hyväksyt toimeksiantosopimus pankkitunnuksillasi.
- Kun hyväksymäsi toimeksiantosopimus palautuu meille, siirrymme vaiheeseen II.
Vaihe II. Tässä vaiheessa toimeksiannon toteuttamisesta ryhdytään veloittamaan.
- Irtisanot määräaikaisen sähkösopimuksen meidän sinulle toimittamalla kirjallisella materiaalilla.
- Jos sähköyhtiö hyväksyy irtisanomisilmoituksen ehdotuksemme perusteella,
- maksat mahdollisesti kohtuullistetun sopimussakon ja asia päättyy tai
- sähköyhtiö ei vaadi sopimussakkoa ja asia päättyy.
- Jos sähköyhtiö ei hyväksy irtisanomista, vaan lähettää sopimussakkovaatimuksen,
- maksat, mahdollisesti kohtuullistetun, sopimussakon ja asia päättyy tai
- asia riitautuu ja esitämme vastineemme sopimussakkovaatimukseen.
- Jos asia riitautuu, edustamme sinua oikeudessa tuntiveloituspohjalta.
- Huomaa, että sinulla on todennäköisesti mahdollisuus perua sähkösopimuksen irtisanominen.
- Huomaa myös että, jos kantamme on ollut, että perusteet sähkösopimuksen irtisanomiselle olisivat olemassa, on todennäköisempää, että asia kääntyy eduksesi.
Palvelun hinta
Palvelun hinta (alv 24 %) on:
- Arvio siitä miten vahvat perusteet sähköyhtiöllä on vaatia sopimussakko, jos sähkösopimus irtisanotaan: 0,00 euroa
- Alkuselvitys ja irtisanomisilmoituskirjelmä perusteluineen: kiinteä 199,00 euroa
- Sähköyhtiön vastaukseen tutustuminen ja läpikäynti asiakkaan kanssa: kiinteä 99,00 euroa
- Vastineen laatiminen ja lähettäminen riitautuneeseen sopimussakkovaatimukseen: kiinteä 99,00 euroa
- Muut neuvottelut ja palaverit: tuntiveloituksella. Hinnastomme löytyy täältä.
Oikeusturva korvaa määräaikaisen sähkösopimuksen liittyvän riidan kuluja
Niille, joilla on sähkösopimuksen tekohetkellä voimassa ollut oikeusturvavakuutus, vakuutusyhtiöt todennäköisesti korvaavat käyttämisestämme syntyneitä kuluja. Tilanteessa, jossa sähköyhtiö esittää sähkösopimuksen irtisanomisesta sopimussakon tai vahingonkorvauksen ja jonka kiistät, syntyy riita. Tällainen riita-asia tyypillisesti kuuluu vakuutusyhtiöiden korvausten piiriin.
Laadimme puolestasi oikeusturvavakuutushakemuksen, kun teet toimeksiantosopimuksen kanssamme. Katso palvelun hinta täältä.
Määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanominen kuluttaja-asiakkaana – palvelun toimitusaika
Lakimiehemme voivat ryhtyä toimeen tyypillisesti noin kolmen työpäivän kuluessa toimeksiannon tekemisestä.
Arvio sähköyhtiön sopimussakkovaatimukselle irtisanomistilanteessa
Oletko jo maksanut sopimussakon? Olisiko mahdollista vaatia sakkoa takaisin?
Sähkösopimuksen irtisanominen – tyypillinen tapauksen kulku
-
1
Perehtyminen
- Toimittamasi aineiston perusteella selvitämme sopimussakon perusteet.
- Arvioimme jatkotoimenpiteen.
- Ei sopimuksen irtisanomista, jos heikot perusteet ja toimeksianto kanssamme päättyy.
- Jos sopimuksen irtisanomiselle on perusteet, irtisanotaan sopimus.
-
2
Irtisanominen
- Irtisanominen ohjeidemme mukaisesti
- Sähköyhtiö hyväksyy irtisanomisen ja asia päättyy tai
-
3
Sopimussakkovaatimus
- Sähköyhtiö ei hyväksy irtisanomista, vaan esittää sopimussakkovaatimukseen
- Vastaamme vaatimukseen
- Sähköyhtiö hyväksyy vastineemme ja asia päättyy tai
-
4
Neuvottelut
- Pyrimme saavuttamaan yhteisen tilannekuvan osapuolten kesken
- Pyrimme sovintoon samalla riitaan varautuen
- Sovintoon päästään ja asia päättyy tai
- Asia etenee käräjäoikeuteen
-
5
Käräjäoikeus
- Asia sovitaan sovitteluistunnossa tuomarin johdolla
- Sovintoon päästään ja asia päättyy tai
- Asian käsittely jatkuu oikeudenkäynnissä
- Asia sovitaan sovitteluistunnossa tuomarin johdolla
-
Jos kysyjä tarkoittaa määräaikaisen sähkösopimuksen lopettamisella tai perumisella sen päättämistä, niin kyllä voi. Määräaikaisen sähkösopimuksen voi päättää tekemällä sopimuksen irtisanomisilmoituksen sähköyhtiölle. Jos irtisanomiselle ei ole sopimuksen mukaista perustetta, päättäminen katsotaan sopimuksen purkamiseksi. Huomaa kuitenkin, että irtisanominen voidaan tulkita sopimusrikkomukseksi ja siitä voi seurata merkittäväkin vahingonkorvaus- tai sopimussakkovaatimus sähköyhtiöltä.
Sähköyhtiön esittämän vahingonkorvaus- tai sopimussakkovaatimuksen oikeudelliset perusteet saattavat kuitenkin olla heikot. Irtisanominen seuraamuksitta tai nimellisin seuraamuksin Heikkilä & Co:n juristin avulla voi olla mahdollista. Älä irtisano sähköyhtiön kanssa tehtyä määräaikaista sähkösopimusta konsultoimatta meitä ensin.
-
Kalliin määräaikaisen sähkösopimuksen voi irtisanoa tekemällä sopimuksen irtisanomisilmoitus sähköyhtiöön. Jos irtisanomiselle ei ole sopimuksen mukaista perustetta, päättäminen katsotaan sopimuksen purkamiseksi. Huomaa kuitenkin, että irtisanominen voidaan tulkita sopimusrikkomukseksi ja siitä voi seurata merkittäväkin vahingonkorvaus- tai sopimussakkovaatimus sähköyhtiöltä.
Sähköyhtiön esittämän vahingonkorvaus- tai sopimussakkovaatimuksen oikeudelliset perusteet saattavat kuitenkin olla heikot. Irtisanominen seuraamuksitta tai nimellisin seuraamuksin Heikkilä & Co:n juristin avulla voi olla mahdollista. Älä irtisano sähköyhtiön kanssa tehtyä määräaikaista sähkösopimusta konsultoimatta meitä ensin.
-
Kyllä voi. Vattenfallin määräaikaisen sähkösopimuksen voi päättää tekemällä sopimuksen irtisanomisilmoitus Vattenfallille. Jos irtisanomiselle ei ole sopimuksen mukaista perustetta, päättäminen katsotaan sopimuksen purkamiseksi. Huomaa kuitenkin, että irtisanominen voidaan tulkita sopimusrikkomukseksi ja siitä voi seurata merkittäväkin vahingonkorvaus- tai sopimussakkovaatimus Vattenfallilta.
Vattenfallin esittämän vahingonkorvaus- tai sopimussakkovaatimuksen oikeudelliset perusteet saattavat kuitenkin olla heikot. Irtisanominen seuraamuksitta tai nimellisin seuraamuksin Heikkilä & Co:n juristin avulla voi olla mahdollista. Älä irtisano Vattenfallin kanssa tehtyä määräaikaista sähkösopimusta konsultoimatta meitä ensin.
-
Kyllä voi. Fortumin määräaikaisen sähkösopimuksen voi päättää tekemällä sopimuksen irtisanomisilmoituksen Fortumille. Jos irtisanomiselle ei ole sopimuksen mukaista perustetta, päättäminen katsotaan sopimuksen purkamiseksi. Huomaa kuitenkin, että irtisanominen voidaan tulkita sopimusrikkomukseksi ja siitä voi seurata merkittäväkin vahingonkorvaus- tai sopimussakkovaatimus Fortumilta.
Fortumin esittämän vahingonkorvaus- tai sopimussakkovaatimuksen oikeudelliset perusteet saattavat kuitenkin olla heikot. Irtisanominen seuraamuksitta tai nimellisin seuraamuksin Heikkilä & Co:n juristin avulla voi olla mahdollista. Älä irtisano Fortumin kanssa tehtyä määräaikaista sähkösopimusta konsultoimatta meitä ensin.
-
Määräaikaisen sähkösopimuksen voi irtisanoa tekemällä sopimuksen irtisanomisilmoitus sähköyhtiöön. Jos irtisanomiselle ei ole sopimuksen mukaista perustetta, päättäminen katsotaan sopimuksen purkamiseksi. Huomaa kuitenkin, että irtisanominen voidaan tulkita sopimusrikkomukseksi ja siitä voi seurata merkittäväkin vahingonkorvaus- tai sopimussakkovaatimus sähköyhtiöltä.
Sähköyhtiön esittämän vahingonkorvaus- tai sopimussakkovaatimuksen oikeudelliset perusteet saattavat kuitenkin olla heikot. Irtisanominen seuraamuksitta tai nimellisin seuraamuksin Heikkilä & Co:n juristin avulla voi olla mahdollista. Älä irtisano sähköyhtiön kanssa tehtyä määräaikaista sähkösopimusta konsultoimatta meitä ensin.
Ota yhteyttä
Ensimmäinen puhelu on veloitukseton kartoituspuhelu.
Lähipalvelupisteet:
Helsinki (Vantaa ja Espoo) | Turku | Tampere | Rauma | Uusikaupunki
Etäpalveluna:
Lahti | Jyväskylä | Vaasa | Kuopio | Seinäjoki | Lappeenranta | Hämeenlinna | Kouvola | Mikkeli | Joensuu | Oulu | Rovaniemi