Yrityskaupan, sukupolvenvaihdoksen tai yritysjärjestelyn rahoitus

Toimistomme tarjoaa käyttöönne laajat ja hyvät rahoittajasuhteet ja lähes 30 vuoden kokemuksen yrityskaupan, sukupolvenvaihdoksen ja yritysjärjestelyn rahoituksesta. Mikäli siis rahoituksen hankkiminen tai saaminen on ongelma tai tarvitsette apua rahoituksen suunnittelussa, kääntykää puoleemme.

Yrityskaupan, sukupolvenvaihdoksen tai yritysjärjestelyn rahoitus

Rahoituksen ammattilaisen apua tarvitaan tyypillisesti yrityksen murrosvaiheessa kuten yrityskauppaa tehdessä, sukupolvenvaihdosta toteuttaessa tai yritysjärjestelyjä suunnitellessa. Rahoitusjärjestelyiden pullonkaulaksi osoittautuu usein se, että yritys ja rahoittaja puhuvat eri kieltä. Yrityksillä ei tyypillisesti ole palveluksessaan rahoitusammattilaista ja pankkiireilla ei välttämättä ole yrittäjäkokemusta. Yrittäjä ei myöskään osaa kertoa hankkeestaan rahoitusalan toimijoiden edellyttämässä kirjallisessa muodossa.

Yrityksessä ei myöskään todennäköisesti ole tietoa yrityskauppaan, sukupolvenvaihdokseen tai yritysjärjestelyihin soveltuvista rahoituksen muodoista. Rahoitustapojen kirjo ja niiden erityisehdot ovat oma eritysosaamisalueensa, joka on tunnettava, jotta voidaan valita kuhunkin tilanteeseen sopivin, edullisin ja toteutuskelpoisin malli.

Toimivat ja testatut rahoitusratkaisut yrityskauppa-, sukupolvenvaihdos- ja yritysjärjestelyhankkeisiin

Rahoituksen myöntäminen perustuu aina hankkeen ennustettavissa olevaan kannattavuuteen ja kassavirtoihin. Laadimme rahoituspäätökseen vaaditun kirjallisen aineiston, eli hankeselvityksen kannattavuusennusteineen, tunnuslukuineen ja kassavirtalaskelmineen sekä suunnittelemme hankkeelle toimivan rahoitusrakenteen.

Rahoittajat saavat laaditusta aineistosta rahoituspäätöksensä valmisteluun tarvittavat tiedot sekä valmiiksi pohditun ja perustellun ratkaisun, jonka toimivuus on testattu kassavirtasimulaatioilla. Myönteisen rahoituspäätöksen saaminen on todennäköisempää ja nopeampaa, koska ennakkoon laadittu aineisto vähentää merkittävästi rahoittajan valmistelutyön määrää. Rahoittajan vaatimuksista ja rahoitushalusta huolimatta on kuitenkin lisäksi erittäin tärkeää varmistaa, että suunniteltu hanke on yrityksen kannalta taloudellisesti järkevä ja toteutuskelpoinen.

Olethan yhteydessä meihin, jos sukupolvenvaihdoksen, yrityskaupan tai yritysjärjestelyn rahoitus on ajankohtainen.

Pekka Manelius

senior advisor

010 2899 407

Lakiasiaintoimisto Heikkilä & Co Oy

Jätä yhteydenottopyyntö

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.